'Oppenheimer' bereikt een nieuwe mijnpaal: miljard wereldwijd een optie?

'Oppenheimer' bereikt een nieuwe mijnpaal: miljard wereldwijd een optie?

De film blijft goed scoren.

Filmfanaten hebben het goed naar de zin. Bijna iedereen gaat naar de bioscoop voor 'Barbenheimer', maar Barbie is toch wel de winnaar van de race. Toch doet ook Oppenheimer het behoorlijk goed.

Barbie mag dan al over de magische grens van 1 miljard dollar zijn, het lijkt erop dat Christopher Nolans Oppenheimer dit kunstje misschien ook wel gaat flikken. Zijn blockbuster is namelijk nu ook al voorbij de 600 miljoen dollar opbrengst.

Succes
Ondanks het feit dat Barbie het dus beter doet, staat Oppenheimer nu al in Nolans top 5 qua box-office successen. Alleen The Dark Knight Rises (1,08 miljard), The Dark Knight (1,06 miljard), Inception (870 miljoen) en Interstellar (773 miljoen) brachten meer op.

Toch is de kans groot dat Oppenheimer nog zal stijgen. Amerikaanse bioscopen hebben besloten de film langer te laten zien in de IMAX zalen vanwege het grote succes en de blockbuster moet nog uitkomen in landen als Vietnam, Zuid Korea, Italië en zelfs China.

Record
Daar blijft het niet bij. Nolan behoort nu tot een een uniek clubje van de best verdiende regisseurs als het aankomt op de Amerikaanse box-office.



Bij Nolan staat de teller op 2,3 miljard dollar, net achter Michael Bay's 2,34 miljard. James Cameron staat op 2,69 miljard, maar Steven Spielberg lijkt met zijn 4,61 miljard dollar niet meer in te halen.

NieuwsFilm

meest populair