Disney over de vele filmflops in 2023: "laten we het in perspectief plaatsen"

Disney over de vele filmflops in 2023: "laten we het in perspectief plaatsen"

De CEO van Disney reageert op de lage cijfers

Van live-action remakes tot nieuwe superheldenfilms: je kan tegenwoordig niet meer om de Disney-films heen. Toch lijkt het dit jaar niet allemaal koek en ei te zijn voor het miljardenbedrijf. Disney heeft de afgelopen maanden namelijk flink wat verlies geleden op een aantal nieuwe films.

Het afgelopen kwartaal heeft het bedrijf een nettoverlies van 460 miljoen dollar geleden. Een jaar eerder in dezelfde periode maakte het bedrijf nog een nettowinst van 1,4 miljard dollar.

"Laten we het in perspectief plaatsen"
CEO van Disney, Bob Iger, heeft inmiddels gereageerd op de rode cijfers van het bedrijf. Hij vindt het belangrijk om niet alleen naar de dieptepunten, maar ook naar de hoogtepunten te kijken.

"Wat betreft onze studioprestaties, laten we de zaken een beetje in perspectief plaatsen. De studio heeft het afgelopen decennium een enorme run gehad, misschien wel de grootste run die een studio ooit heeft gehad, met hits van meerdere miljarden dollars. En inclusief twee die trouwens relatief recent waren," vertelt Iger.

'Avatar' en 'Guardians'
Met de twee recente hits bedoelt Iger Avatar: The Way of Water en Guardians of the Galaxy Vol. 3, die beiden wereldwijd veel bezoekers trokken.

Wel laat Iger weten het verlies erg serieus te nemen. "Dat gezegd hebbende, de prestaties van sommige van onze recente films zijn zeker teleurstellend geweest, en dat moeten we niet licht opvatten. Zoals je zou verwachten, zijn we erg gefocust op het verbeteren van de kwaliteit en de prestaties van de films die eraan komen. Het is iets waar ik nauw mee samenwerk met de studio. Ik ben persoonlijk vastbesloten om daar ook meer tijd en aandacht aan te besteden."

NieuwsFilm

meest populair