Keanu Reeves weet het zeker: "Ik had Stanley Kubrick verslagen"

Keanu Reeves weet het zeker: "Ik had Stanley Kubrick verslagen"

De ster ontwikkelde zich van onervaren acteur naar perfectionist op de set.

Keanu Reeves werkte met de beste regisseurs als Francis Ford Coppola en de Wachowski's. Hij komt tot leven als hij de kans krijgt om elke scène een keer of veertig te herhalen, zoals bij The Matrix en John Wick.

Waar Keanu in het begin van zijn carrière niet best acteerde, veranderde hij in de loop der tijd naar een perfectionist. Hij vindt niets fijner dan een scène steeds een beetje anders te filmen, totdat hij de perfecte opname heeft.

Lastige perfectionist
Zo vond hij Henry's Crime niet fijn filmen, omdat er hooguit drie opnames waren per scène. Maar niet alle regisseurs vinden herhalingen prettig. Weer anderen zijn zo berucht om hun oneindige filmopnamen, dat acteurs gillend gek worden.

Zo'n lastige regisseur schijnt Stanley Kubrick te zijn geweest. Zo kostte de trapscène in The Shining maar liefst 148 takes. Keanu heeft nooit met hem samengewerkt, maar denkt dat hij omgekeerd Stanley tot wanhoop had gedreven.

Een gebroken man
Hij grapte in een interview met The Guardian in 2010: "Ik weet zeker dat ik hem verslagen had. Na take 400 zou ik zeggen: 'Nog een opname, alsjeblieft. Ik weet dat ik alleen een glas water vasthoud en een slokje neem. Maar ik weet zeker dat ik dat anders kan.'"

Meer staat hier in het artikel van Cheatsheet. In de onderstaande YouTube-video van TIFF vertelt Keanu meer.



NieuwsFilm

meest populair