Opvallend: Marvel gaat mogelijk overgenomen worden door techreus Apple

Opvallend: Marvel gaat mogelijk overgenomen worden door techreus Apple

Een insider denkt dat Disney-ceo Bob Iger het bedrijf langzaam aan het voorbereiden is op de verkoop.

Er wordt al jaren over gesproken: een overname van entertainmentbedrijf Disney door techreus Apple. Een industrieveteraan die vakblad The Hollywood Reporter heeft gesproken sluit echter niet uit dat dit ooit staat te gebeuren.

Hoewel Apple vol blijft houden dat het geen interesse heeft om een filmstudio toe te voegen aan zijn portfolio, sluiten insiders niet uit dat het bedrijf op den duur specifiek zijn pijlen gaat richten op Disney.

Voorbereidingen.
"Ik denk niet dat Apple interesse heeft om Disney in zijn huidige vorm te kopen", vertelt een analist aan The Hollywood Reporter.

"Maar kijkende naar het feit dat [Disney-ceo Bob] Iger van plan is om bepaalde onderdelen af te stoten, krijg ik het gevoel dat hij het bedrijf aan het voorbereiden is op de verkoop".

Speciale band
Iger hintte er recentelijk op dat Disney - ook in het bezit van merken als Marvel en Star Wars - mogelijk zijn tv-tak op de markt gaat zetten. Daarnaast moet ook worden opgemerkt dat de twee bedrijven een speciale band hebben.


Steve Jobs, de oprichter van Apple en belangrijke man van Pixar (later overgenomen door Disney), zat in de raad van bestuur van Disney. Na zijn dood, trad Iger tot de raad van bestuur van Apple.

NieuwsFilm

meest populair