Harry Potter-bijeenkomst weigert J.K. Rowling

Harry Potter-bijeenkomst weigert J.K. Rowling

Is het een goede move of gaat dit toch wat ver?

J.K. Rowling komt de laatste jaren niet altijd even positief in het nieuws. De wereldberoemde Harry Potter-schrijfster kwam onder vuur te liggen vanwege vermeende transfobe uitspraken. Nu onderneemt het Museum of Pop Culture in Seattle stappen.

In het museum is namelijk een Harry Potter-tentoonstelling te vinden, maar zij hebben besloten alle verwijzingen naar Rowling te verwijderen. Het museum laat nu weten solidair te zijn met de transgendergemeenschap.

Bericht
Chris Moore, de projectmanager van de tentoonstelling, laat zich erover uit: "De curatoren hebben voorlopig besloten haar uit de expositie te halen, om zo haar impact te verminderen".

"Het is niet de perfecte oplossing, maar dit was wat we op korte termijn konden doen, terwijl we nadenken over de lange termijn".

Reacties
In het Museum of Pop Culture zijn onder meer kostuums en attributen uit de Harry Potter-filmreeks te zien in een tentoonstelling over magische films. Nergens is dus meer de naam van J.K. Rowling te vinden.



Sommige mensen vinden het een gepaste geste, maar er zijn er ook meer dan genoeg die een Harry Potter tentoonstelling zonder enige verwijzing naar de persoon die het allemaal gecreëerd heeft vreemd vinden. Ook is lang niet iedereen het ermee eens dat haar uitspraken echt hatelijk waren.

NieuwsFilm

meest populair