Sharon Stone noemt haar kruisscène in 'Basic Instict' maar "tam" naar de huidige maatstaven

Sharon Stone noemt haar kruisscène in 'Basic Instict' maar "tam" naar de huidige maatstaven

Vandaag de dag zien we bijna iedere dag naakt op televisie.

Sharon Stone heeft al heel wat films gemaakt, maar haar bekendste werk is toch wel zonder enige twijfel Basic Instinct. Dat komt voornamelijk door de controversiële ondervragingsscene, waar filmfanaten het al decennialang over hebben. Nu laat Stone zich er zelf weer eens over uit.

Het is een van de meest gepauzeerde momenten in de filmgeschiedenis. In Basic Instinct kruipt Stone in de huid van de ultieme femme fatale, Catherine Tramell. Zij wordt op een gegeven ondervraagd. Dan komt de kijker erachter dat zij geen ondergoed aanheeft.

Vergelijking
Er was behoorlijk veel te doen over de scène toen de film uitkwam in 1992, maar zelfs nu, meer dan 30 jaar later, wordt er nog over dit moment gesproken. Veel mensen vonden het destijds niet kunnen en iets te ver gaan, maar Stone vindt dat dit vandaag de dag behoorlijk tam is.

Zo zegt de actrice: "Je ziet bijna niks in de film. Nu zien we echter mannen gewoon naakt rondlopen op televisie en je ziet dan echt alles. Toch hebben we het nog vaak over 'Basic Instinct' en hoe controversieel en schandalig dit moment was".

Verhaal
Stone eindigt door te zeggen: "Als je dit echter vergelijkt met wat we vandaag zien valt het echt reuze mee". Toch was de actrice er destijds ook niet erg blij mee.



Zo doet een verhaal de ronde dat regisseur Paul Verhoeven haar vroeg haar witte ondergoed uit te doen voor de scene, aangezien dit het licht reflecteerde. Hij beloofde Stone dat we niks zouden kunnen zien, maar dat blijkt dus niet helemaal waar te zijn...

NieuwsFilm

meest populair