Moet de nieuwe James Bond een andere huidskleur hebben voor meer diversiteit?

Moet de nieuwe James Bond een andere huidskleur hebben voor meer diversiteit?

Zwarte James Bond-kandidaat Paapa Essiedu heeft veel moeite met het huidskleurdebat

Als je het filmnieuws een beetje in de gaten houdt, dan weet je vast en zeker wel dat het avontuur van James Bond er voor Daniel Craig op zit. De grote vraag is nu: wie wordt zijn vervanger en hoe zal dit uitpakken?

Er worden de nodige namen genoemd, waaronder Idris Elba. Hij liet enige tijd geleden echter al weten dat hij niet meer de nieuwe 007 wil worden, aangezien de geliefde Luther-acteur van mening is dat er veel druk staat op de eerste zwarte Bond. Hier is Paapa Essiedu het mee eens.

Lastig
Essiedu, o.a. bekend van Black Mirror, wordt genoemd als een eventueel potentiële kanshebber voor de rol.. De nodige filmfanaten zouden het gaaf vinden om voor iets meer diversiteit te gaan en een zwarte Bond te zien, maar wat vindt hij hier zelf eigenlijk van?

Net zoals Elba is hij niet echt een fan van het idee dat hij de rol zou krijgen enkel en alleen vanwege zijn huidskleur. Essiedu zegt er het volgende over: "Moet James Bond zwart worden, Zuid-Aziatisch, of Oost-Aziatisch? Betekent dit echt dat diversiteit dan de goede kant op gaat?"

Beter of niet
Essiedu werd namelijk tijdens een recent interview gevraagd of dit Bond beter zou maken, maar ondanks het feit dat behoorlijk wat acteurs achter de rol aanzitten, vindt hij niet dat een andere huidskleur de voornaamste factor zou moeten zijn.



Zo vervolgt de acteur: "Ik ben op de hoogte van de studie die op dit moment de ronde doet over een hele andere Bond, maar het is niet echt een vraag die ik kan of wil beantwoorden. We zien wel hoe het allemaal gaat en loopt".

NieuwsFilm

meest populair