Deze live-action versie van Disney-klassieker is geschrapt

Deze live-action versie van Disney-klassieker is geschrapt

Toch komen er nog steeds een hoop live-action verfilmingen van andere klassiekers...

Volgens The DisInsider is een gerucht dat al langere tijd rond gaat ook echt waar: de live-action versie van The Hunchback of Notre Dame zou zijn geschrapt.

Het Huis van Muis heeft echter nog een hoop andere live-action remakes van Disney-klassiekers in de startblokken staan. Zo wordt er gewerkt aan Snow White, Moana, Lilo & Stitch, Hercules, Bambi, The Princess and the Frog én Tangled.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vervolgen op The Lion King en Cruella.

Van geliefd naar ongeliefd
Het was dus eigenlijk de bedoeling om een remake te maken van de animatiefilm The Hunchback of Notre Dame, die op zijn beurt was gebaseerd op het boek van Victor Hugo. Scenarist David Henry Hwang werd een tijdje terug ingehuurd voor het script.

Afgelopen maart liet acteur Josh Gad nog weten dat hij mogelijk de rol van Quasimodo zou gaan spelen in de film. Hij noemde toen het script "een van de beste die ik ooit heb gelezen."

Gevoelige onderwerpen
Daarnaast liet componist Alan Menken in mei weten dat hij zijn werk aan de film had gestaakt vanwege de thema's van de film en mogelijke gevoeligheden die raakvlakken hebben met de echte wereld.

Volgens The DisInsider zou Disney-baas Bob Iger niet bepaald een fan zijn van Hunchback en is de film daarom onderaan de prioriteitenlijst komen te staan.

NieuwsFilm

meest populair