'I'm just Ken' verovert de Britse hitlijsten: Gaat 'Barbie' nu 'Grease' onttronen?

'I'm just Ken' verovert de Britse hitlijsten: Gaat 'Barbie' nu 'Grease' onttronen?

De soundtrack van de film Barbie dringt wereldwijd de hitparades binnen en zal feestjes voorgoed gaan veranderen.

Al jaren staat de iconische musical Grease bovenaan de hitlijsten als de meest populaire musical ooit. Maar nu de soundtrack van Barbie wereldwijd allerlei hitparades binnendringt, lijkt het erop dat feestjes er voortaan anders uit zullen zien.

In Groot-Brittannië en in Amerika is zelfs het hilarische liedje I'm just Ken van Ryan Gosling de top 100 binnen geknald. De Britse top 100 bevat zelfs 9 liedjes van de film, waarvan 3 in de top 5 staan. En ook het klassieke nummer Barbie Girl van Aqua is weer terug.

Nooit meer hetzelfde
Komen wij dan nooit meer van Barbie af? Waarschijnlijk niet. Maar waar de Engelsen dus te maken hebben met een echte 'Barbie mania', hebben wij in de Hollandse hitlijst alleen What was I made for van Billie Eilish en Dance the night van Dua Lipa staan.

In 1978 stonden ook in Nederland 3 nummers van Grease in de top 5. Die waren Hopelessly devoted to you van Olivia Newton John, Grease van Frankie Valli en Summer Nights waarin John Travolta ook meezingt. Liedjes die iedereen wel kent, omdat zij populair zijn gebleven.

Lekker nuchter
Wij Hollanders lijken er dus nuchter vanaf te komen. De musical Grease is bij ons nog niet in gevaar. Maar feit is wel dat wij, net als bij de soundtrack van The Bodyguard, de liedjes van de nieuwe Barbie nog heel wat jaartjes zullen blijven horen.

Meer staat hier in het artikel van Top 40.nl. Het liedje van Ryan Gosling staat hieronder in de YouTube-video van Warner Bros.



NieuwsFilm

meest populair