TikTokkers schrikken van hoe de projectiekamer in een bioscoop er tegenwoordig uit ziet

TikTokkers schrikken van hoe de projectiekamer in een bioscoop er tegenwoordig uit ziet

Filmzalen in de bioscoop hebben tegenwoordig niet of minder vaak een eigen projectiekamer.

Mocht je de film Empire of Light dit jaar in de bioscoop hebben gezien, dan zag je ook een ouderwetse projectiekamer voorbij komen. Zo'n kamer is nodig bij het afspelen van een film vanaf een filmrol.

Tegenwoordig worden er nog weinig films op die manier vertoond. De films worden namelijk als digitale bestanden aangeleverd bij grote ketens als Pathé, Vue en Kinepolis. De projectiekamer is daardoor veranderd.

Verbazing
Op TikTok plaatste @chaseleee een korte video waarin hij verbaasd reageert op een foto van een moderne 'projectiekamer'. De tekst over de video luidt als volgt: "Ik heb net ontdekt dat er maar één grote projectieruimte is in bioscopen en dat niet iedere zaal een eigen kleine projectiekamer heeft..."

Ondertussen is de TikTok-video van 2 dagen geleden viral gegaan en 2,2 miljoen keer bekeken. Ook zijn er meer dan 600 reacties. "Ik dacht altijd dat er een klein mensje in de kamers daarboven woonde," grapt iemand.

TikTok
Er zijn ook meer serieuze reacties. "Ik werkte in een bioscoop met zeven ruimtes. Het hangt echt af van de indeling van de bioscoop," schrijft een kenner. En weer een ander: "Als voormalig filmoperateur kan ik het bevestigen. Leukste baan die ik ooit heb gehad."

@chaseleee This is so upsetting. #fyp #foru #movie #barbie #greenscreen ? original sound - katie

Een moderne projectieruimte in een bioscoop maakt gebruik van geavanceerde technologie om films op een groot scherm te projecteren. In de ruimte(s) tref je tegenwoordig onder meer de volgende apparatuur aan: een digitale projector, een server en mediaspeler, het geluidssysteem en de klimaatbeheersing.

NieuwsFilm

meest populair