De volgende film van 'Astroid City'-regisseur Wes Anderson verschijnt binnenkort al op Netflix

De volgende film van 'Astroid City'-regisseur Wes Anderson verschijnt binnenkort al op Netflix

Wes heeft het maar druk dit jaar.

Nog geen twee maanden geleden bracht de geliefde regisseur Wes Anderson zijn nieuwste film Asteroid City uit. Anderson zet zijn momentum snel voort met de Roald Dahl-verfilming The Wonderful Story of Henry Sugar voor Netflix.

De film heeft een opvallende speelduur van 37 minuten en bestaat uit vier losstaande delen. De film gaat in première bij het Venice Film Festival en verschijnt daarna meteen exclusief op Netflix.

Verhaal
De film vertelt een verscheidenheid aan verhalen, maar het hoofdzakelijke verhaal volgt Henry Sugar, die door objecten heen kan kijken en de toekomst kan voorspellen met behulp van een boek dat hij heeft gestolen.

De film is gebaseerd op de gelijknamige collectie van korte verhalen van beroemd auteur Roald Dahl die in 1977 gepubliceerd werd. Twee van de verhalen zijn autobiografisch van aard; de ene beschrijft hoe Dahl voor het eerst schrijver werd, de andere beschrijft een aantal van van Dahls ervaringen als gevechtspiloot in de Tweede Wereldoorlog.

Topcast en release
De film is officieel vanaf 13 oktober te zien op Netflix. Asteroid City had al een cast die enkel bestond uit absoluut toptalent, ondanks de kortere speelduur heeft Anderson dit ook weer voor elkaar gekregen voor The Wonderful Life of Henry Sugar.


De hoofdrol van Henry Sugar wordt namelijk vertolkt door niemand minder dan Benedict Cumberbatch. Verder speelt Ralph Fiennes (The Menu) de rol van Roald Dahl en zijn Ben Kingsley, Dev Patel en Rupert Friend te zien in de film.

NieuwsFilm

meest populair