'The Lion King' betekende bijna het einde voor Elton John

'The Lion King' betekende bijna het einde voor Elton John

Het zijn die basale dingen

Elton John vertelde dat als je tot de top gerekend wordt, mensen je vaak niet meer durven te vragen voor bepaalde projecten. Zo was hij erg blij dat zijn vriend Tim Rice hem vroeg om de liedjes te schrijven voor The Lion King, de Disney-film uit 1993.

Hij vertelde: "Disney dacht niet dat ik 'ja' zou zeggen. Maar het gaf mij de kans om voor het theater te schrijven. Tot dan deed ik alleen albums, videos en concerten. Het bood mij meer mogelijkheden. Ik ben trots op het resultaat."

Een knalsucces
De musical werd een knalsucces. Iets dat Elton niet voorzien had. Vooral de liedjes Circle of Life, Can You Feel the Love Tonight en het vrolijke Hakuna Matata blijven hangen. Dat vrolijke liedje is pakkend maar gaat over een schetenlatende wrattenzwijn.

Elton John vertelde aan Times dat hij bij het samenstellen van dat vrolijke nummer serieus zijn carrière in twijfel trok. Elton zei: "Ik zat daar met de zin 'Toen ik een jonge wrattenzwijn was' en ik dacht 'Hoe heeft het zo ver kunnen komen?'"

Humor inzien
Toch leerde hij daar de humor van inzien. Hij zei: "Misschien overdrijf ik, maar ik denk dat ik bijna bovenaan sta in het lijstje met liedjes over wrattenzwijnen die winden laten."

Meer staat hier in het artikel van Cheatsheet. In onderstaande YouTube-video van The Movie Times vertelt Elton John meer.



NieuwsFilm

meest populair