Unieke liefdesscène Helena Bonham Carter bezorgde haar de beruchte rol in 'Fight Club'

Unieke liefdesscène Helena Bonham Carter bezorgde haar de beruchte rol in 'Fight Club'

Brad Pitt bezorgde Helena Bonham Carter een rol

De cultfilm Fight Club uit 1999 kwam niet zomaar tot stand. Vooral over de rol van Marla werd lang nagedacht. Het vrijwillig in een relatie zijn met een gewelddadige man moest immers geloofwaardig zijn.

Daarom viel de jonge Reese Witherspoon weg die door de filmstudio was aangedragen. De tweede optie, Courtney Love, was te voorspelbaar. En toen kwam Brad Pitt met Helena Bonham Carter.

Uitstekende liefdesscène
David Fincher, de regisseur, vertelde hoe dat ging: "Bij Brad thuis zei hij 'Kijk naar deze actrice. Denk er niet over na. Kijk alleen naar haar.'"

David vervolgde: "Brad zette de seksscène aan het eind van The Wings of the Dove op, toen Helena zo ongelooflijk verdrietig was. Ze was uitstekend in die film."

Te vreemd verhaal
Helena Bonham Carter kreeg daarop het scenario toegestuurd. Maar zowel haar moeder als zij vonden het verhaal te vreemd. Toch besloot Helena in gesprek te gaan met David, waardoor het wel ging leven.

Zij vertelde: "Ik snapte Davids standpunt en wilde graag meedoen. Ik schreef hem een lange fax met al mijn bezwaren. En zei dat ik de rol met een groot hart moest spelen."

Dat hart moest
Helena zei ook: "Marla moest een hart hebben, anders was zij een nachtmerrie. Toen de fax geschreven was, had ik mezelf overtuigd."

Meer staat hier in het artikel van Cheatsheet. In onderstaande YouTube-video van Deadline Hollywood vertelt zij meer.



NieuwsFilm

meest populair