Matt Damon bleek een idioot bij de auditie van Minnie Driver voor 'Good Will Hunting'

Matt Damon bleek een idioot bij de auditie van Minnie Driver voor 'Good Will Hunting'

Hoe kun je je eigen auditie verknallen met een scenario dat je zelf geschreven hebt?

Matt Damon en Minnie Driver werkten voor het eerst samen aan de film Good Will Hunting. De film kwam in 1997 uit. Voor het scenario wonnen Matt Damon en Ben Affleck een Oscar, terwijl Robin Williams een Oscar won voor beste mannelijke bijrol.

Minnie Driver was ook genomineerd voor de beste vrouwelijke bijrol, maar won de Oscar niet. En dat terwijl zij Matt Damon bij de auditie al deed verbleken. Hij was zo onder de indruk van haar acteerprestatie, dat hij stil viel en zijn excuses aanbood voor zijn lompheid.

Een powerhouse
Matt Damon vertelde over Minnie's auditie: "Na bijna 5 jaar proberen die film rond te krijgen, wist ik niet meer wie ik was of waar ik was of wat ik deed. Zij stond daar stil te wachten tot ik door wilde gaan met mijn tekst. Ik leek een oen en vroeg of wij opnieuw konden beginnen."

De producer Lawrence Bender was bij de auditie en zei: "Matt was niet voorbereid op zo'n powerhouse als Minnie. In die scène moest hij zeggen dat hij niet van haar houdt. Nadat hij dat zei, kon hij niet meer verder. Hij moest de auditie stoppen, zich verontschuldigen en opnieuw beginnen."

Geen seksappeal
Ondanks de goede auditie was Minnie het bijna niet geworden. De studio vond dat zij geen seksappeal had. Maar Lawrence vertelt: "Er waren 5 mannen aanwezig in de ruimte. Wij durfden niet naar elkaar te kijken, want wij hadden allemaal tranen in onze ogen."

Meer staat hier in het artikel van Cheatsheet. In onderstaande YouTube-video van Today vertelt Minnie Driver meer over de film.



NieuwsFilm

meest populair