Wesley Snipes onderschatte impact 'Blade': "Maar in Hollywood ook stiefkind gebleven"

Wesley Snipes onderschatte impact 'Blade': "Maar in Hollywood ook stiefkind gebleven"

Filmland geeft de franchise niet de credits die het verdient

In de jaren 90 maakte Wesley Snipes de eerste actiefilm over Blade, de vampierenjager. Reflecterend op de impact die deze franchise had op de latere superheldenfilms, vindt hij dat zijn films niet op de waarde worden geschat.

Zelf onderschatte de actieheld destijds ook de impact van de delen. Hij vertelde aan Comicbookmovie: "Ik wilde eerst vooral plezier hebben bij de verfilming van de comic books. En ik wist dat mijn homeboys en homegirls uit de martial arts het leuk zouden vinden. En degenen die Shaft waarderen."

Gericht op nichemarkt
De ster vervolgde: "Het was een nichemarkt. Ik had geen idee dat we een groter publiek zouden trekken. Dat er meer mogelijk was, was een wijze les."

Regisseur Bassam Tariq vertelde bij de reboot dat Wesley Snipes het huidige superhelden-subgenre in beweging bracht. Wesley is blij met die waardering, maar vindt dat de filmindustrie het belang van de succesvolle films weigert te erkennen.

Het stiefkindje
Wesley zei tegen IGN: "De gaming community weet dit. Men weet dit ook op straat. Maar Hollywood zet ons weg als het stiefkindje of de keukenhulp. Zeker als het gesprek gaat over jongens in panties en die vleermuis."

Meer staat hier in het artikel van Cheatsheet. Meer over de reboot met beelden van 'vroeger' staan hieronder in de YouTube-video van ComicBookCast2.



NieuwsFilm

meest populair