Deze 4 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 4 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op streaming.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag vier oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Inglourious Basterds (2009)
Bekijk de afbeeldingRegie: Quentin Tarantino | Cast: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, e.a. | Te zien op: Netflix / SkyShowtime
De joodse Shosanna Dreyfus ziet met haar eigen ogen hoe haar familie op brute wijze wordt omgebracht door de Duitsers. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze de eigenaar wordt van een bioscoop. Later wordt Dreyfus gedwongen om een nazi-première te houden, maar haar filmtheater blijkt ook de plek die een groep Amerikaanse soldaten heeft uitgekozen voor een confrontatie.



Munich: The Edge of War
Bekijk de afbeeldingRegie: Christian Schwochow | Cast: George MacKay, Jannis Niewöhner, Jeremy Irons, e.a.
Hugh Legat, een Brit, en Paul von Hartmann, een Duitser, leren elkaar kennen tijdens hun studie aan de universiteit van Oxford. In 1938 zijn de twee uit elkaar gegroeide vrienden allebei diplomaat voor vijandelijke regeringen. Ze worden beiden voor een spoedberaad naar München gestuurd. Daar worden ze ongewild aangesteld als spionnen die een geheim van de nazi's moeten onthullen.



Der Untergang (2004)
Bekijk de afbeeldingRegie: Oliver Hirschbiegel | Cast: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Corinna Harfouch, e.a. | Te zien op: HBO Max / Videoland
Traudl Junge werkt als secretaresse voor de Duitse dictator Adolf Hitler in zijn Führerbunker in Berlijn. De situatie is hopeloos: het Sovjetleger omsingelt en bombardeert de hoofdstad flink. Het einde van de Tweede Wereldoorlog is dan ook nabij, maar Hitler en zijn trouwe volgelingen willen van opgeven niets weten. Junge probeert zichzelf uiteindelijk te redden uit de benarde situatie.



Midway (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Roland Emmerich | Cast: Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson, e.a. | Te zien op: HBO Max / Netflix / Videoland
Nog geen halfjaar na het bombardement van Pearl Harbor, gaan de overgebleven Amerikaanse troepen opnieuw de strijd aan tegen de Japanners. De mariniers van beide landen proberen in een beslissende slag de Stille Oceaan in handen te krijgen. De Amerikanen moeten daarvoor het strategische eiland Midway zien te beschermen.



NieuwsFilm

meest populair