Eerste trailer 'The Exorcist: Believer': direct vervolg op 50 jaar oude horrorklassieker

Eerste trailer 'The Exorcist: Believer': direct vervolg op 50 jaar oude horrorklassieker

Vanaf 12 oktober draait de nieuwe Exorcist in de bioscoop.

Universal Pictures Nederland heeft de eerste trailer online gezet voor The Exorcist: Believer, een direct vervolg op de klassieker The Exorcist van regisseur William Friedkin.

Dit najaar is het precies vijftig jaar geleden dat de klassieke horrorfilm van Friedkin verscheen. Het is een uitstekend moment om de franchise nieuw leven in te blazen. Blumhouse en regisseur David Gordon Green grepen de kans aan.

Believer
De synopsis: Sinds zijn zwangere vrouw 12 jaar geleden omkwam bij een aardbeving in Haïti, moet Victor Fielding hun dochter Angela in zijn eentje zien groot te brengen. Angela en haar vriendinnetje Katherine raken vermist in het bos en pas na drie dagen duiken ze weer op zonder dat ze enig idee hebben wat er met hen is gebeurd.

Dit leidt dat tot een reeks gebeurtenissen die de wanhopige Victor ertoe dwingen om de confrontatie aan te gaan met het kwaad in zijn meest angstaanjagende gedaante. Daarom zoekt hij zijn toevlucht tot de enige nog levende persoon die ooit iets dergelijks heeft meegemaakt: Chris MacNeil.

Nieuwe trilogie
Regisseur Green is bekend van de drie recente rebootfilms in de Halloween-franchise. Hij gaf rollen aan namen als Leslie Odom Jr., Ellen Burstyn (opnieuw te zien als Chris MacNeil), Ann Dowd en Jennifer Nettles. Ook deze film is de start van een nieuwe trilogie.


Vanaf 12 oktober is The Exorcist: Believer in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair