Zondag wordt de vaste filmavond op MTV

Zondag wordt de vaste filmavond op MTV: Cinematic, Movies & More. Iedere maand heeft MTV Cinematic een thema waar de programmering op wordt afgestemd. Dat kan een genre zijn (gangster of blaxpoitation) een acteur of een filmfestival. Het thema van de CineMatic februari is 'Thrillers'. Iedere film wordt ingeleid door filmkenner Rik Herder. De 'More' bij CineMatic, Movies & More, staat voor documentaires, series, , animatie en achtergrondinformatie.


Zondag 10 februari- Bullet Boy (Saul Dibb, 2004)

Op 10 februari wordt de bekroonde film Bullet Boy (onder andere British Independent Film Award voor 'most promising newcomer') uitgezonden. Nu eens geen arme Cockney-sprekende arbeidersgezinnen, maar een verhaal over de Londense suburb 'Hackney' die wordt bevolkt door immigrantenfamilies zonder geld, werk of toekomst. De achttienjarige Ricky (Ashley Walters alias Asher D van So Solid Crew) is net vrijgelaten uit de jeugdgevangenis en moet zijn uiterste best doen om niet meteen weer terug te keren. Het straatleven dwingt Ricky in een maalstroom van familieproblemen, vriendendiensten en wraakacties. De problematiek van de ghetto's is dan misschien een uitgekauwd onderwerp, maar in Bullet Boy wordt deze op een eerlijke en vooral realistische manier in beeld gebracht. Debuterend filmregisseur Saul Dibb heeft een naam opgebouwd met het maken van documentaires. Resultaat, mede dankzij co-scenarist en ex-Hackneybewoonster Catherine Johnson: een natuurgetrouwe weergave van the hood, echte Hackneys als figuranten en echte huizen als filmset. En natuurlijk helpt het dat hoofdrolspeler Ashley Walters in het echte leven zelf ook een tijdje achter de tralies heeft gezeten.

Zondag 17 februari- The Pleasure Drivers (Andrzej Sekula, 2005)

Op 17 februari wordt de film The Pleasure Drivers uitgezonden waarin verschillende bijzondere personen worden gevolgd. De psycholoog Bill Plummer kan realiteit en fictie niet meer onderscheiden, Daphne een 'voormalig' crackverslaafde ontvoert een rijke woordvoerder van een sekte en de wrede lesbienne Marcy zet alles op alles om de kidnapper te vinden. Deze misdaadthriller speelt zich af in de gevaarlijke achterbuurten van Los Angeles. De film bevat drie afzonderlijke verhaallijnen, waarin de levens van de verschillende karakters centraal staan. Het verhaal beweegt zich heen en weer tussen de drie verschillende werelden van de hoofdpersonen, waarvan de karakters, zonder het te weten, uiteindelijk sterk met elkaar verbonden zijn.

Zondag 27 februari- Piggy Banks (Morgan J. Freeman, 2004)

De laatste film van de thriller-maand is Piggy Banks. Morgan J. Freeman heeft deze film subliem geregisseerd en laat het leven zien van twee broers die zijn getraind om te moorden. 'Piggy Banks' is een donkere film over een disfunctionele familie. Als de twee broers John (Jake Muxworthy- '24') en Michael (Gabriel Mann- 'Bourne Supremacy') voor ze in de puberteit terecht komen hun moeder verliezen keert hun vader (Tom Sizemore) weer terug om - af en toe - voor zijn kroost te zorgen. Zijn opvoedmethodes zijn op zijn zachtst gezegd nogal onconventioneel, hij haalt de kinderen van school en leert ze dat je nooit voldoende lederen riemen kunt hebben om te vechten. Al snel komen de jongens er achter dat hun vader moordt voor geld. Hij is echter geen huurmoordenaar, maar kiest zijn slachtoffers op eigen houtje. Met hun vaders 'wijze lessen' gaan de broers zelf op pad, waarbij ze hun slachtoffers niet anders zien dan levende spaarvarkentjes (Piggy Banks). Als één van de broers in contact komt met zijn halfzus en zich begint af te vragen wat het doel is van zijn bestaan, worden de zaken ingewikkeld...



NieuwsFilm

meest populair