Wie is de man achter het succes van Greta Gerwigs 'Barbie' en dat "briljante scenario"?

Wie is de man achter het succes van Greta Gerwigs 'Barbie' en dat "briljante scenario"?

Samen leven en samen werken

Greta Gerwig lijkt na Little Women opnieuw een prachtige film geregisseerd te hebben. In Nederland was er een run op de première van Barbie.

Zij werd echter in eerste instantie door Margot Robbie gevraagd een scenario te schrijven. Greta Gerwig vroeg of zij haar man, Noah Baumbach de regisseur van White Noise, erbij mocht betrekken. Rumour Juice vertelt meer in de onderstaande YouTube-video.



Samen lachen
Het echtpaar schrijft vaker samen. En tijdens de pandemie was het fijn samen te kunnen lachen om alle bizarre dingen die zij verzonnen. Zeker omdat zij niet wisten of zij ooit weer mochten werken.

Noah Baumbach zegt hier in het artikel van People: "Het is mooi om te zien dat iemand van wie je houdt iets maakt waarvan zij houdt."

Samen dromen
Greta Gerwig zegt hieronder in de YouTube-video van Outstanding Screenplay:

Samen werken
Noah Baumbach en Greta Gerwig leerden elkaar kennen op de set van Greenberg. Dat was in 2010. Het stel bleek naast prettig met elkaar samen te leven ook goed met elkaar samen te werken.

Zij hebben de film Frances Ha ook samen geschreven. Greta speelt in de film, Noah regisseerde haar. Daarna volgden Mistress America en Barbie.



NieuwsFilm

meest populair