Netflix trekt stekker uit 'Basic'-abonnementen: wanneer is Nederland aan de beurt?

Netflix trekt stekker uit 'Basic'-abonnementen: wanneer is Nederland aan de beurt?

Of blijft ons landje gespaard?

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Netflix. De streaminggigant belooft een jaar lang hun prijzen niet aan te passen, maar nu lijkt het er toch op dat ze in vele landen meer gaan verdienen. Hoe is dit mogelijk?

Nou, de streamingdienst heeft besloten te stoppen met het aanbieden van het Basic-abonnement. Al eerder was dit niet meer verkrijgbaar in de Verenigde Staten en nu moet ook het Verenigd Koninkrijk er afstand van nemen.

Duurder
Dit betekent dat het automatisch duurder gaat worden. Nieuwe gebruikers kunnen nu dus kiezen uit een standaardabonnement met reclame of een Standard- of Premium-abonnement.

Op de Netflix-pagina is er de volgende informatie over te vinden: "Het Basic-abonnement is niet meer beschikbaar voor nieuwe of terugkerende klanten. Als je momenteel het Basic-abonnement afneemt, kun je dat blijven doen tot je van abonnement verandert of het abonnement opzegt".

Andere abonnementen
Nieuwe klanten hebben de keuze uit de volgende abonnementen: de goedkoopste is de Standard with ads-abonnement. Hiervoor moet je zeven dollar of vijf pond per maand betalen. Met dit abonnement kan je wel niet downloaden.

Het eerstvolgende abonnement zonder reclame maar meteen wel een stuk duurder: 15,49 dollar of 11 pond per maand, maar ondersteunt dan wel weer downloads en biedt de mogelijkheid om een extra sub-account toe te voegen.



Basic
Oorspronkelijk viel het Basic-abonnement tussen de twee vermelde opties, al was dit reclameloze abonnement voor één gebruiker. Eerder stopte Netflix in Canada met het aanbieden van het Basic-abonnement.

NieuwsFilm

meest populair