Castingnieuws Oorlogswinter

De Engelse acteur Jamie Campbell Bower die in Tim Burtons film Sweeney Todd naast Johnny Depp en Helena Bonham Carter een rol vertolkt, speelt een van de hoofdrollen in Martin Koolhovens nieuwe
avonturenfilm Oorlogswinter.

"I was absolutely thrilled to get the part, and I can't wait to start work on such an exciting project", aldus Campbell Bower.

Ook Yorick van Wageningen, die voor Minority Report naar Hollywood werd gehaald maar daarin niet te zien was, heeft een hoofdrol. Na rollen in The New World, The Chronicles of Riddick en Beyond Borders wordt het zijn eerste Nederlandse optreden sinds Total Loss (2000).

"Toen ik het script eenmaal gelezen had, was ik direct om. Het is een prachtig, tijdloos verhaal. Voor deze film kom ik graag terug naar Nederland. Ook vind ik het spannend om met regisseur Martin Koolhoven te werken", aldus Van Wageningen.

De opnamen van Oorlogswinter starten 11 februari in Litouwen en worden daarna voortgezet in Nederland (Loenen aan de Waal, Megen, Woudrichem, Herwijnen, Zwolle). De film zal in december 2008 in de bioscopen verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair