De enorme treinscène in 'Mission: Impossible 7' had oorspronkelijk de speelduur van een volledige film

De enorme treinscène in 'Mission: Impossible 7' had oorspronkelijk de speelduur van een volledige film

Niet zo heel gek dus dat deze scène behoorlijk werd ingekort.

Dat de Mission: Impossible-franchise vol zit met ongelofelijke stunts is geen geheim. In de wereldberoemde reeks haalt vooral hoofdrolspeler Tom Cruise de gekste dingen uit en dat is niet anders voor het nieuwste deel.

We hebben al de nodige beelden voorbij zien komen van de blockbuster. Zo rijdt de 61-jarige waaghals bijvoorbeeld met een motor een ravijn in, voordat hij hier van afspringt en doorgaat met zijn parachute. Daar blijft het echter niet bij.

Actie
In Dead Reckoning - Part One zit ook een behoorlijk gave treinscène. Deze duurt behoorlijk lang, maar volgens editor Eddie Hamilton had regisseur Christopher McQuarrie nog veel meer opgenomen. Laatstgenoemde moest dit echter behoorlijk inkorten, aangezien de film anders veel te lang zou worden.

Zo zegt Hamilton: "Het hele trein gebeuren duurde in eerste instantie maar liefst anderhalf uur. Uiteindelijk hebben we flink geknipt en hebben we ervoor gezorgd dat we nog maar 50 minuten overhielden".

Doel
Hamilton eindigt door te zeggen dat de blockbuster er wel beter op is geworden: "We hebben de lange versie ook aan een testpubliek laten zien en we kregen wel vaker te horen dat het allemaal iets te lang duurde".

"We hebben er dus enkele scènes en momenten uitgehaald. Het was allemaal iets te veel. De scène waarin de trein het ravijn instort duurde oorspronkelijk 3 minuten dus we dachten, wat kunnen we hierin weghalen zodat het nog beter wordt? We willen de kijker op het puntje van de stoel zetten, dus we hebben de minder spannende momenten verwijderd".

NieuwsFilm

meest populair