Opvallend: Waarom Florence Pugh haar hoofd bijna volledig heeft kaalgeschoren

Opvallend: Waarom Florence Pugh haar hoofd bijna volledig heeft kaalgeschoren

De actrice wil volgens zichzelf een krachtig statement maken.

Florence Pugh (Oppenheimer, Don't Worry Darling) had voorheen lang blond haar, maar loopt tegenwoordig rond met een vrij kort koppie. In een nieuw interview met Radio Times vertelt de populaire actrice waarom ze haar hoofd grotendeels heeft kaalgeschoren.

"Ik heb bewust voor deze look gekozen. Ik wilde af van elke vorm van ijdelheid", begint de 27-jarige Pugh de toelichting op haar motivatie.

Glitter en glamour
De Britse actrice vertelt een bewust statement te maken tegen alle nepheid in Hollywood. "In Hollywood draait het allemaal om de glitter en glamour, zeker voor vrouwen, en het is voor het publiek moeilijk op door die opsmuk heen te prikken".

Pugh: "Op elk moment dat ik niet volledig in de glam en make-up hoef, probeer ik zo naturel mogelijk te zijn. Ik geloof dat ik het publiek daarmee een dienst doe".

Niet ijdel meer
Volgens Pugh, die de nieuwe Black Widow is van het Marvel Cinematic Universe, heeft ze zelf totaal geen last van ijdelheid meer. "Mijn ijdelheid is verdwenen. Het enige waar mensen naar je kunnen kijken op deze manier is je ruwe gezicht".

"Zelfs in het prille begin van mijn carrière vocht ik ervoor om controle te kunnen behouden over mijn beeldvorming", licht de bekendheid toe.



"Het helpt me om minder make-up te dragen, want dan zie ik er niet zo glimmend op beeld uit. Ik vind dat ik er ook lelijk uit mag zien. Dat zou gewoon acceptabel moeten zijn".

NieuwsFilm

meest populair