Het DC Extended Universe krijgt vanaf 2025 een complete reboot: geen Wonder Woman en Aquaman meer?

Het DC Extended Universe krijgt vanaf 2025 een complete reboot: geen Wonder Woman en Aquaman meer?

Wat houdt de toekomst in petto?

Nog niet zo heel lang geleden nam James Gunn de boel over bij DC. De Guardians of the Galaxy-regisseur heeft grootste plannen nu dat hij de grote superheldenstudio runt en is ook van plan de boel flink op te schudden.

Dat niks of niemand meer veilig is sinds de komst van Gunn is wel duidelijk te merken. Henry Cavill is vertrokken (en al vervangen) en ook Patty Jenkins is niet meer van de partij. De kans is echter groot dat deze lijst nog heel wat langer gaat worden.'

Plan
Tijdens een recent interview liet Gunn weten wat hij met DC van plan is: "De films van DC studio zullen zich allemaal afspelen in dezelfde wereld en we starten met 'Superman: Legacy'". Zijn collega, en eveneens een van de grote bazen bij DC, Peter Safran, gaf iets meer details.

"Het goede nieuws is is dat als je nog niks hebt gezien dat je dan gewoon Superman Legacy kan zien, of Creature Commandos of Peacemaker seizoen 2 en Blue Beetle. Ons doel is om de kijkers zo min mogelijk te verwarren maar wel zoveel mogelijk plezier te laten beleven".

Toekomst
Er zijn wel enigszins opmerkelijke titels. Peacemaker keert terug voor een tweede seizoen, maar dit zou als een soort van reboot kunnen gelden. Ook het bekende personage Amanda Waller (gespeeld door Viola Davis) krijgt haar eigen serie.

De vraag is nu of grote namen als Ezra Miller (The Flash), Dwayne Johnson (Black Adam) en Margot Robbie (Harley Quinn) in de toekomst terugkeren of ook hun biezen mogen pakken. Het gerucht dat enkele tijd de ronde doet is dat Jason Momoa zal stoppen als Aquaman, maar in plaats daarvan een grote schurk zal spelen genaamd Lobo.

NieuwsFilm

meest populair