'Avatar'-regisseur James Cameron woedend: "Nee, ik maak geen OceanGate-film"

'Avatar'-regisseur James Cameron woedend: "Nee, ik maak geen OceanGate-film"

De regisseur grijpt naar Twitter om een gerucht de mond te snoeren.

Recent werd duidelijk dat de vervolgen op Avatar en Avatar: The Way of Water over flink wat jaren wordt uitgesmeerd en dat Avatar 3 niet in december 2024, maar in december 2025 verschijnt. Regisseur James Cameron bijt nu van zich af over een gerucht dat hij bezig zou zijn met een opvallende andere film.

Die andere film zou over OceanGate gaan, een Amerikaanse onderneming die reizen in niet-autonoom opererende onderwatervaartuigen aanbiedt. Recent kwam OceanGate in het nieuws dat een onderwatervaartuig verloren ging die afdaalde naar de recent van de Titanic.

Geen OceanGate
Na het incident liet Cameron zich erover uit. Al snel waren er geruchten dat de filmmaker een film zou gaan maken over het ongeluk. Blij is hij er duidelijk niet mee. Hij niet het gerucht zelfs "beledigend".

"Ik reageer meestal niet op beledigende geruchten in de media, maar ik moet nu wel. Ik ben NIET in gesprek over het maken van een OceanGate-film, en zal dat ook nooit zijn," luidt zijn reactie in een Tweet.

OceanGate
Cameron vergeleek het OceanGate-incident met de ramp van de Titanic zelf. De grote baas van OceanGate was daar overigens helemaal niet blij mee.


Als je meer wil weten over de forse uitstel van de drie Avatar-films van Cameron, dan lees je het artikel De drie 'Avatar'-vervolgfilms zijn met vele jaren uitgesteld door Disney.

NieuwsFilm

meest populair