Filmmuseum wijdt retrospectief aan Elizabeth Taylor

Bewonderaars van Elizabeth Taylor kunnen vanaf 3 juli terecht in het Filmmuseum in Amsterdam. Na Marcello Mastroianni, Catherine Deneuve, Sophia Loren en Michel Piccoli is het nu de beurt aan Elizabeth Taylor om een retrospectief in het Filmmuseum te krijgen. Twee maanden lang zullen ruim veertig films met Taylor worden vertoond.

De Hollywooddiva vierde in 2002 haar zestigjarig jubileum als actrice. Ze speelde ze in meer dan 150 speel- en tv-films. De 71-jarige Taylor geldt als een uiterst veelzijdig actrice maar ook haar privé-leven droeg bij tot haar roem. De actrice was verslaafd aan pijnstillers en alcohol en had een stormachtig liefdesleven. Taylor trouwde maar liefst acht keer, waarvan twee maal met acteur Richard Burton.

Het Filmmuseum biedt nu een overzicht van veertig films die verschillende aspecten van Taylors werk en leven belichten. Het retrospectief toont behalve klassiekers ook vrijwel onbekende films met Taylor en is onderverdeeld in vier thema's: Taylor als kindersterretje en tiener, de jaren vijftig en vanaf de jaren zestig. Een speciaal programma is gewijd aan de films die ze met haar grote liefde Richard Burton maakte.



NieuwsFilm

meest populair