Dit absurde vervolg op 'Gladiator' werd niet gemaakt: tijdreizende Maximus in Tweede Wereldoorlog

Dit absurde vervolg op 'Gladiator' werd niet gemaakt: tijdreizende Maximus in Tweede Wereldoorlog

Het absurde script van Nick Cave.

Gladiator wordt gezien als een van Ridley Scott's allerbeste films, en dat zegt wel wat. De film werd bekroond met maar liefst vijf Oscars, waaronder voor beste film. Een vervolg is momenteel in de maak, maar een tijd geleden was er al een heel absurd idee voor Gladiator 2.

Hoewel Gladiator een erg definitief einde heeft, was er toch veel interesse in een vervolg. De film had namelijk een totale omzet van zo'n 503 miljoen dollar en werd wereldwijd geprezen.

Nick Cave
Dankzij het daverende succes van Gladiator, kregen meerdere schrijvers de taak om een script voor een vervolg te maken. Uiteindelijk belandde de taak bij singer-songwriter Nick Cave, die op dat moment alleen een script had geschreven voor de film The Proposition.

Cave had dus amper ervaring als scriptschrijver, laat staan voor grootschalige projecten als een vervolg op Gladiator. Cave pakte zijn kans en schreef een onwijs bizar script.

Script
Maximus (Russell Crowe) zou weer het hoofdpersonage zijn. Hij ontwaakt in het Romeinse hiernamaals genaamd Elysium. Hij sluit een pact met de Romeinse Goden om de Christelijke God te vinden en te doden. Als hij slaagt, krijgt hij zijn vrouw en kind weer te zien. Maximus komt vervolgens weer tot leven in de echte wereld om zijn missie uit te voeren.


Dit klinkt tot nu toe al absurd, maar het wordt nog veel gekker. Uiteindelijk wordt Maximus vervloekt met het eeuwige leven. We zouden te zien krijgen hoe hij aanwezig was bij de kruistochten, de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Vietnam.

Gladiator 2
Cave zei later dat hij toch "wist dat ze het nooit zouden maken" en ging dus helemaal los met zijn ideeën. Nu is er toch echt een vervolg op Gladiator in de maak. Deze keer heeft Paul Mescal de hoofdrol te pakken.


We gaan dus Maximus, wedergeboren met de missie om God te vermoorden, niet zien. Ridley Scott regisseert het vervolg. Verder bestaat de cast uit toptalenten als Pedro Pascal, Denzel Washington en Joseph Quinn.

NieuwsFilm

meest populair