'Alita: Battle Angel' krijgt officieel een vervolg: "Misschien wel meer!"

'Alita: Battle Angel' krijgt officieel een vervolg: "Misschien wel meer!"

James Cameron bevestigt te werken aan meerdere vervolgfilms.

Regisseur James Cameron heeft bevestigd dat hij niet aan een, maar aan meerdere vervolgdelen werkt van Alita: Battle Angel uit 2019. Dat doet hij tussen neus en lippen door in een artikel van Forbes.

Deze mangaverfilming draait, zoals de titel al prijsgeeft, om Alita. Zij is een cyborg met geheugenverlies die door een robotbouwer van de schroothoop wordt geplukt en opgeknapt. Alita blijkt goed te kunnen vechten en begint een nieuw bestaan als premiejager.

Villa in de verkoop
Alita: Battle Angel was in 2019 een bescheiden succes aan de bioscoopkassa's. Desalniettemin is de roep om een vervolg vanuit fans sterk. Cameron, die betrokken was als producent, wil daar gehoor aangeven.

De filmmaker onthult dat in een nieuw interview met Forbes, waarin hij vertelt over de verkoop van zijn enorme villa in Californië. Hij vertelt voor de productie van de Alita-films "veel tijd in Austin" te zullen doorbrengen.

Makers
Robert Rodriguez, onder meer bekend van de Spy Kids-films, regisseerde het eerste deel. Eerder liet medeproducent Jon Landau al weten met hem in gesprek te zijn over de sequel.



De hoofdrollen werden vertolkt door Rosa Salazar (Bird Box), Christoph Waltz (No Time to Die) en Mahershala Ali (Moonlight).

NieuwsFilm

meest populair