Na de miljardenfilm 'Top Gun 2' gaat 'Mission: Impossible 7' dik scoren aan de bioscoopkassa's

Na de miljardenfilm 'Top Gun 2' gaat 'Mission: Impossible 7' dik scoren aan de bioscoopkassa's

Het lijkt erop dat Tom Cruise weer gaat scoren.

Tom Cruise heeft al in heel wat films gespeeld, maar zijn laatste blockbuster, Top Gun: Maverick, was zijn allergrootste hit. Na dit enorme succes lijkt de acteur wederom flink te gaan scoren met Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One.

De zomer blockbusters doen het tot nu toe een stuk minder goed in vergelijking met vorig jaar. Films als Flash en Indiana Jones and the Dial of Destiny werden dan ook maar wisselvallig onthaald, waardoor de box-office resultaten teleurstellend zijn.

Succes verwacht
Cruise speelt in de geliefde Mission: Impossible-reeks geheim agent Ethan Hunt, die elke keer weer de wereld weet te redden. Nu lijkt het erop dat hij ook de zomer box-office gaat redden. Er wordt namelijk verwacht dat de blockbuster alleen al in de eerste vijf dagen maar liefst zo'n 250 miljoen dollar zal ophalen.

De cijfers lijken aan te duiden dat Dead Reckoning alleen al in Amerika 90 miljoen dollar zal binnenharken, terwijl de rest van de wereld goed is voor de overige 160 miljoen dollar. Heel erg gek is dit echter niet.

Kwaliteit
Niet alleen wist Cruise aan te tonen dat hij op 60-jarige leeftijd nog steeds een van de absolute Hollywood-'heavyweights' is met Maverick, de nodige filmfanaten zijn ook van mening dat de Mission Impossible-franchise alsmaar beter wordt. Het Rotten Tomatoes cijfer (98%) en het IMDb punt (8,2) geven dat ook wel aan.



NieuwsFilm

meest populair