'Léon'-regisseur Luc Besson knalt terug met de stevige wraakfilm 'DogMan': geniet van de heftige trailer

'Léon'-regisseur Luc Besson knalt terug met de stevige wraakfilm 'DogMan': geniet van de heftige trailer

Caleb Landry Jones als een halve Joker met honden als zijn vrienden.

Met films als Nikita, Léon, The Fifth Element en Lucy boekte de Franse regisseur Luc Besson grote successen. Als producent was hij ook nog eens verantwoordelijk voor reeksen als Taxi, The Transporter en Taken. Toch belandde hij in een verdomhoekje.

In 2018 werd Besson beschuldigd van verkrachting, door actrice Sand Van Roy die te zien was in Bessons Valerian and the City of a Thousand Planets uit 2017. De filmmaker belandde in een juridisch gevecht dat afgelopen juni eindigde in het voordeel van Besson. De regisseur werd voor de zoveelste keer vrijgesproken.

Terugkeer
Sinds Anna uit 2019 regisseerde Besson geen film meer. Nu keert hij terug met de opvallende drama/wraakfilm DogMan waarin een belangrijke rol is weggelegd voor Caleb Landry Jones.

Jones ken je mogelijk van zijn rollen als Banshee in X-Men: First Class en Red Welby in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Hij won in 2021 de Cannes Film Festival Award for Best Actor voor zijn rol in de film Nitram.

DogMan
In DogMan zien we het "ongelooflijke verhaal" van een kind dat flink getekend is door het leven. Hij vindt zijn redding in de liefde van zijn honden. Een wraaktocht volgt.


Vanaf 28 september is DogMan in de Nederlandse bioscopen te zien. Besson heeft overigens nog een film opgenomen, namelijk de romantische thriller June and John met Matilda Price en Luke Stanton Eddy.

NieuwsFilm

meest populair