'Harry Potter'-acteur Daniel Radcliffe ging al op vroege leeftijd ten onder aan alcoholmisbruik

'Harry Potter'-acteur Daniel Radcliffe ging al op vroege leeftijd ten onder aan alcoholmisbruik

Rond zijn 20e dronk hij iedere dag.

Veel kindacteurs hebben al vrij snel te maken met de druk in Hollywood. Drank en drugs liggen voor het oprapen en door sociale druk grijpen ze er ook dan vaak naar. Ook Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe.

Toen Harry Potter and the Philosopher's Stone in 2001 verscheen was Radcliffe, geboren in Londen, 12 jaar oud. Na de aansluitende zeven films was hij 22 jaar. Op dat moment kampte hij al met een alcoholverslaving.

2012 al geholpen
In 2012 liet de Britse acteur weten dat hij door de druk van zijn bekendheid vaak naar alcohol greep. Hij gaf aan dat hij zich graag afsluit van de wereld zodat hij niet de publieke druk voelt.

In een gesprek met Shortlist in 2012 liet Radcliffe weten dat "het drinken ongezond was en schadelijk voor mijn lichaam en mijn sociale leven". Het zorgde er nog meer voor dat hij koos voor een afgesloten leven.

Stoppen
"Ik moest mezelf stoppen. En stoppen heeft me heel veel geluk gebracht en ik dacht niet dat het mogelijk was," zei de acteur. Ook liet hij regelmatig weten dat hij heel veel steun heeft gevonden bij zijn beste vrienden.


De acteur is ondertussen 33 jaar en speelt regelmatig in opvallende producties. In 2022 zagen we hem in The Lost City, met ook Sandra Bullock en Channing Tatum, en Weird: The Al Yankovic Story.

Nieuwe films
Dit jaar was hij te horen in de animatieserie Digman! en Mulligan. Opvallend genoeg heeft hij nog geen nieuwe films in de planning staan. Mogelijk doet hij het even rustig aan.



NieuwsFilm

meest populair