Maar liefst 14 grote bioscoopfilms om zeker op het grote scherm te zien tijdens de zomervakantie

Maar liefst 14 grote bioscoopfilms om zeker op het grote scherm te zien tijdens de zomervakantie

Van Mission: Impossible tot The Equalizer.

De maand juli is aangebroken en de zomervakantie staat voor de deur. Nadat films als Guardians of the Galaxy Vol. 3, Spider-Man: Across the Spider-Verse en Indiana Jones and the Dial of Destiny de afgelopen twee maanden de boel al opwarmden, wordt het in juli en augustus druk met de blockbusters.

Deze maand werd gisteren afgetrapt met de horrorfilm Insidious: The Red Door en vanaf volgende week draait de 27e Pixar-animatiefilm Elemental in de Nederlandse bioscopen.

Tom Cruise en Barbie
Vanaf aankomende zaterdag gaat het echter echt los, met misschien wel de beste blockbuster van 2023: Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One met Tom Cruise. De film staat op het moment van schrijven op een Tomatometer-score van maar liefst 98 procent!

Vanaf 19 juli is het tijd voor een film die heel sterk zou kunnen gaan presteren. Barbie van Greta Gerwig en met grote namen als Margot Robbie en Ryan Gosling belooft een afwijkende en misschien wel heel verfrissende film te worden tussen al het actiegeweld.

Oppenheimer en Disney-spookhuis
De Christopher Nolan-fans worden de afgelopen maanden al klaargestoomd voor de release van Oppenheimer, de film over het brein achter de atoombom. Vanaf 20 juli draait de spannende biopic in de bioscoop.


Maar de maand juli is dan nog niet klaar. Op 26 juli debuteert namelijk Haunted Mansion die het plekje van het naar november verplaatste The Marvels in heeft genomen. De spookhuisfilm van Disney heeft rollen voor Lakeith Stanfield, Tiffany Haddish en Owen Wilson.

Megalodon, oorlog en 3 grote films in een week
In augustus blijven de grote releases komen. De maand trapt af met Meg 2: The Trench waarin Jason Statham het opneemt tegen haaien zo groot als een duikboot. Ook de opvallende oorlogsfilm Sisu is recent toegevoegd aan het zomeraanbod.


Een week later, vanaf 10 augustus, kun je naar de animatiefilm Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem, de racefilm Gran Turismo en de horrorfilm Last Voyage of the Demeter. Juist, drie grote films in dezelfde week.

Enige superheld, Nic Cage en Robert McCall
De enige grote superheldenfilm in de zomervakantie is Blue Beetle, het volgende avontuur in het DC Universe. De film verschijnt op 17 augustus. Op 24 augustus is het tijd voor de R-rated komedie Strays (in het Nederland Doggy Style) en de Nicolas Cage-film Sympathy for the Devil.


De zomervakantie wordt op 31 augustus afgerond met Denzel Washington als Robert McCall in The Equalizer 3. En zo heb je 14 (heel) grote films voor in juli en augustus. Dit is uiteraard nog los van de parels die in het filmhuis voorbij komen.

NieuwsFilm

meest populair