'Smallville'-actrice Allison Mack na twee jaar eindelijk uit de gevangenis

'Smallville'-actrice Allison Mack na twee jaar eindelijk uit de gevangenis

Maar haar carrière oppakken, dat lijkt er niet meer van te komen.

Jaren geleden was Allison Mack nog een veelbelovende naam in de filmwereld. De actrice, voornamelijk bekend van Smallville, was goed op weg in Hollywood, maar ze staat nu bekend als heel iemand anders.

Mack moest de gevangenis in voor haar betrokkenheid bij de sekscult NXIVM. De sekte was behoorlijk wreed. Niet alleen werden de slachtoffers gebrandmerkt, ook deden ze aan afpersing en gedwongen seksuele handelingen.

Straf
De sekteleider, Keith Raniere, zal nooit meer het daglicht zien. Hij kreeg maar liefst 120 jaar gevangenisstraf voor o.a. verkrachting, afpersing en seks-handel. Ook hing Mack een zware straf boven het hoofd. Zij kon namelijk 15 jaar achter slot en grendel gaan, maar komt er behoorlijk goed vanaf.

De voormalige actrice pleitte schuldig voor afpersing en samenzwering tot afpersing. Ook werd ze beschuldigd van aanranding en fysieke mishandeling, maar ze kreeg uiteindelijk maar 3 jaar gevangenisstraf. Nu, na 2 jaar uitgezeten te hebben, is ze alweer op vrije voeten.

Spijt
Mack liet zich al eerder uit over haar betrokkenheid bij de sekte: "Aan de personen die ik bij Nxivm binnen heb gebracht wil ik laten weten dat het me spijt. Ik heb jullie blootgesteld aan de snode plannen van een gestoorde man. Sorry dat ik jullie vroeg om je geld te investeren in een doel dat zo kwaadaardig bleek te zijn".

Toch zal dit niet veel goedmaken. We zullen haar dan ook zeker niet terug zien in de filmwereld.

NieuwsFilm

meest populair