Peter Jackson vond Jake Gyllenhaal "slechtste acteur ooit" bij auditie voor rol Frodo

Peter Jackson vond Jake Gyllenhaal "slechtste acteur ooit" bij auditie voor rol Frodo

Jake bekent dat hij er vaak naast zat met zijn audities

Jake Gyllenhaal mag dan wel een populaire Hollywood-ster zijn, maar heeft er flink wat afwijzingen op zitten. En dat met goede films als Brokeback Mountain, Nightcrawler en Spider-Man: Far from Home.

Ook goede acteurs zitten er weleens naast met een sollicitatie. In een weer opgedoken interview bij Jimmy Fallon biecht Jake met een lach op: "Er waren zoveel slechte audities! Zo deed ik auditie voor de Lord of the Rings."

Het ging compleet fout
Jake vertelt: "Voor de rol van Frodo moest ik naar de ring toe lopen en het oppakken. Maar die gebaren deed ik kennelijk te feitelijk. Er zat geen tekst bij en ik had het denk ik niet helemaal begrepen. Peter Jackson sloeg echt letterlijk zuchtend een hand voor het gezicht."

Hij vervolgt: "Daarna had ik wel tekst. Ik las het gewoon op, maar dat was niet goed. Peter Jackson zei: 'Je bent de slechtste acteur die ik ooit heb gezien. Heeft niemand gezegd dat je een Brits accent moest hebben?'"

Echt waardeloze audities
Droog vertelt Jake dat Peter hem vertelde zijn agents te ontslaan, omdat Jake niet voldoende geïnformeerd was. Jake vertelt even nuchter dat hij voor een hoop klassiekers auditie heeft gedaan, maar niet in die films zit. En waardeloze sollicitaties of niet: hij kwam er toch.

Meer staat hier in het artikel van Marca. In onderstaand YouTube-video van Jimmy Fallon vertelt Jake Gyllenhaal zelf hoe het solliciteren ging.



NieuwsFilm

meest populair