Zo heb je Nicolette van Dam nog nooit gezien: binnenkort weer eens in een film

Zo heb je Nicolette van Dam nog nooit gezien: binnenkort weer eens in een film

Dat doet ze in de film 'Juf Braaksel'.

Er komt weer een nieuwe verfilming aan van een boek van schrijver Carry Slee. Dit keer is de populaire vijfdelige kinderboekenreeks over het figuur Juf Braaksel aan de beurt. Het is alweer de negende boekverfilming van Carry Slee.

De film wordt geregisseerd door Aram van de Rest (Oei Ik Groei!, Liefde zonder Grenzen) en er zijn belangrijke rollen voor onder meer de 10-jarige Lily Richardson, Nicolette van Dam, Alex van der Zouwen en Djamila.

Juf Braaksel
De film verfilmt het boek Juf Braaksel en de Magische Ring uit 2018 en Richardson speelt het hoofdfiguur Lotte. Van Dam stapt in de schoenen van Juf Braaksel. Van der Zouwen speelt Thijs en Djamila is juf Evi.

De film toont ons Lotte en Thijs die les krijgen van de lieve juf Evi. Maar als de enge juf Brakel de directeur wordt van de school, dan verandert deze in een ware hel. Geen verjaardagen en schoolreisjes meer. Help. De magische ring van juf Evi biedt mogelijk uitkomst om van Juf Braaksel af te komen.

Record
De negende film vestigt een record in aantal boekverfilmingen van een Nederlandse auteur. De opnames voor de film zijn gisteren gestart en in december draait Juf Braaksel en de Magische Ring in de bioscopen.


"Ik vind het geweldig dat juf Braaksel verfilmd wordt. De gemeenste juf van Nederland verdient het," aldus Carry Slee over Juf Braaksel en de Magische Ring in het persbericht van Splendid Film.

NieuwsFilm

meest populair