Shirt uit? Matt Damon houdt niet van 'beefcake', tenzij "het acceptabel is"

Shirt uit? Matt Damon houdt niet van 'beefcake', tenzij "het acceptabel is"

Hij wordt liever om iets anders herinnerd

Niet elke acteur vindt het geweldig om zonder shirt gefilmd te worden. En een keigoede ster als Matt Damon vermijdt dat waar mogelijk. Het bloot moet functioneel zijn.

Hij gaat zelfs verder als hij aan Parade vertelt: "Ik hou niet van films waar een gratis scène in zit van iemand zonder een kledingstuk. Wij noemen dat 'the beefcake shot'."

Uiterlijk is gevaarlijk
Matt Damon legt uit dat het voor de carrière van een acteur gevaarlijk is op het uiterlijk te vertrouwen. Want als je ouder wordt, vinden mensen je minder aantrekkelijk worden. Dat stukje biefstuk laten zien, wil hij dus niet zomaar.

De wereldberoemde ster wordt liever herinnerd om zijn acteerwerk dan zijn uiterlijk en zegt: "Elke vijf jaar gaat er weer een nieuwe lichting naar de bioscopen. Als je bekend staat om je goede looks, kom je vroeg of laat in de problemen."

Alleen als het past
Hij vertelt hoe ver dat besluit gaat: "In de eerste Bourne film was ik in de beste vorm ooit, maar wij filmden bewust geen scène met mij zonder shirt. Toen verteld werd hoe het leven van Jason Bourne er uit zag, is bewust alleen even mijn blote rug gefilmd met twee kogelgaten."

Over een andere film zegt hij: "In The Great Wall ben ik op een gegeven moment gewond als soldaat. Dan past het ook bij het verhaal mij zonder shirt te zien. Dan vind ik dat acceptabel."

Mening verder toegelicht
Meer staat hier in het artikel van Buzzfeed. In onderstaande video van Splash News TV wordt zijn mening ook toegelicht.



NieuwsFilm

meest populair