'Captain America'-acteur wilde eigenlijk liever Black Panther spelen: "Mocht niet"

'Captain America'-acteur wilde eigenlijk liever Black Panther spelen: "Mocht niet"

Anthony Mackie probeerde Marvel Studios jarenlang te overtuigen om hem de rol te geven, maar zijn inzet mocht niet baten.

Anthony Mackie is de nieuwe Captain America van het Marvel-universum en zijn personage was eerst actief onder de alias The Falcon. Toch had de acteur liever een andere held willen spelen, zo biecht hij op in een nieuw interview met Inverse.

Mackie blijkt jarenlang te hebben geaasd op de rol van Black Panther. "Ik heb die rol heel lang proberen te bemachtigen en schreef zelfs brieven naar Marvel om hen te overtuigen", onthult hij.

Jeugdconnectie
De acteur vertelt een sterke band te voelen met de held uit Wakanda. "Als kind was ik al een enorme fan van hem", zegt hij daarover. "Black Panther zijn is dan ook al wat ik wilde".

Uiteindelijk werd hij door de studio benaderd voor een andere rol: die van The Falcon. Mackie maakte zijn debuut als dit personage in de tweede Captain America-film (verschenen in 2014).



Black Panther
Zoals bekend, maakte Marvel enkele jaren later een film over de Black Panther. Acteur Chadwick Boseman kreeg de eer om die rol te vertolken. Helaas kwam Boseman in de zomer van 2020 te overlijden.



Marvel besloot daarop geen vervangende acteur te casten maar de mantel door te geven aan Shuri, het zusje van de Black Panther, gespeeld door Letitia Wright.

NieuwsFilm

meest populair