3 absurd lekkere films om vanavond te kijken

3 absurd lekkere films om vanavond te kijken

Films waar je gegarandeerd van gaat watertanden.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie films voor je uitgezocht waarin voedsel centraal staat. Deze 'absurd lekkere' toptitels moet je absoluut een keer gezien hebben.

Chef (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Favreau | Cast: Jon Favreau, Sofia Vergara, Scarlett Johansson, e.a. | Te zien op: Prime Video / Viaplay
Chef-kok Carl Casper weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten. Na een ruzie met zijn erg commercieel ingestelde baas, neemt hij ontslag. Hij besluit samen met zijn ex-vrouw, zoon en een vriend een foodtruck aan te schaffen. Tijdens deze ondernemende reis ontdekt hij niet alleen zijn passie voor het vak opnieuw, maar ook zijn zin in het leven.



The Menu (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mark Mylod | Cast: Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes, Nicholas Hoult, e.a. | Te zien op: HBO Max
Tyler, een echte foodie, en zijn partner Margot reizen samen met een lading andere gasten af naar een exclusief restaurant op een afgelegen eiland. Daar heeft de beroemde chef Slowik een prijzig en overdadig menu voor hen voorbereid. In de loop van de avond wordt duidelijk dat Slowik opvallend veel over hen weet. Uiteindelijk neemt zijn menu een bijzonder gewelddadige wending. De gasten kunnen niets anders dan toekijken: ontsnappen is niet mogelijk.



Ratatouille (2007)
Bekijk de afbeeldingRegie: Brad Bird | Cast: Patton Oswalt, Ian Holm, Lou Romano, e.a. | Te zien op: Disney+
De jonge rat Remy droomt ervan chefkok te worden in een toprestaurant in Parijs. Hij raakt verzeild in het riool en komt zo precies uit onder het restaurant van zijn culinaire held, de overleden topkok Gusteau. Daar sluit hij een verbond met het onhandige, maar ambitieuze keukenhulpje Linguini. De twee raken bevriend en koken samen al snel de sterren van de hemel.



NieuwsFilm

meest populair