De nieuwe Superman-acteur David Corenswet liet zich jaren geleden al uit over de rol

De nieuwe Superman-acteur David Corenswet liet zich jaren geleden al uit over de rol

Hij droomde er al vele jaren van.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over de nieuwe Superman. Niemand minder dan David Corsenwet neemt het stokje over van Henry Cavill. Nu blijkt dat Corsenwet al langere tijd achter de rol aanzat.

De tamelijk onbekende Corsenwet was een van de vele acteurs die in de afgelopen maanden auditie deed. Uiteindelijk werd hij door de grote DC studiobazen, James Gunn en Peter Safran, uitgekozen. Hierdoor komt zijn droom eindelijk uit.

Interview
Terug in 2019, toen de acteur nog maar 26 jaar oud was, gaf hij een interview waarin hij zich uitliet over de rol en zijn verlangen om op een dag Superman te mogen en kunnen spelen: "Voordat het internet het over mij had wilde ik de rol al spelen".

"Mijn grote ambitie is om Superman te spelen. Ik zou het geweldig vinden om een optimistische Superman te mogen spelen, die doet denken aan vroeger. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Henry grandioos als de iets duistere Superman, maar ik zou het fantastisch vinden als de volgende films gevuld zijn met optimisme".

Boost
Corsenwet ken je mogelijk uit films als Pearl, The Politician en We Own This City. De Superman-film wordt zijn eerste hoofdrol in een grote studiofilm en zal dan ook zeker wel zijn definitieve doorbrak in Hollywood betekenen.

NieuwsFilm

meest populair