Rey Skywalker staat centraal in de 'Star Wars'-film die een "volgend hoofdstuk" start

Rey Skywalker staat centraal in de 'Star Wars'-film die een "volgend hoofdstuk" start

Krijgen we toch een vervolg op de Skywalker Saga?

In 2019 werd met Star Wars: The Rise of Skywalker een punt gezet achter de Skywalker Saga die in 1977 werd gestart door George Lucas. Nu lijkt het er verdacht veel op dat we na de vervolgtrilogie van Disney er nog een krijgen.

Even geleden tijdens Star Wars Celebration 2023 werd een reeks nieuwe Star Wars-films aangekondigd en in een van die films keert Rey van actrice Daisy Ridley terug.

Star Wars: New Jedi Order
De film Star Wars: New Jedi Order (mogelijke titel) wordt geregisseerd door Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel) en uiteraard is Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy de bepalende figuur achter de schermen.

In gesprek met GamesRadar+ gaf Kennedy iets meer prijs over de film: "Wat altijd geweldig is aan Star Wars is dat het een groot sterrenstelsel is, en we gaan verder na de grote oorlog van de First Order."

Volgend hoofdstuk
Ze gaat verder: "Rey heeft Luke een belofte gedaan en dat is echt de kern van waar we naartoe gaan en wat dit verhaal zal zijn. En ik denk dat het gewoon een geweldige kans biedt om nieuwe personages te introduceren en met iets nieuws te beginnen."


"Zo kunnen we verder bouwen aan wat George [Lucas] is gestart, en nu nemen we dat allemaal mee en verplaatsen het naar het volgende hoofdstuk," aldus Kennedy.

Nieuwe trilogie?
De kans bestaat dat Star Wars: New Jedi Order de start is van een nieuwe trilogie waarin niet Luke Skywalker het voornaamste gezicht is, maar opnieuw Rey.

De film heeft nog geen datum, maar het lijkt erop dat we de film in 2027 kunnen verwachten. In december 2026 zou de eerste nieuwe Star Wars-film in de bioscopen te zien moeten zijn.

NieuwsFilm

meest populair