In 'The Walk' zit misschien wel de meest unieke "skill" die een acteur moest leren

In 'The Walk' zit misschien wel de meest unieke "skill" die een acteur moest leren

En bioscoopgangers gingen misselijk de zaal uit

Joseph Gordon-Levitt speelt interessante personages in The Dark Knight Rises, Snowden en The Trial of the Chicago 7. Maar zijn rol in The Walk ging een stapje verder. Letterlijk.

De film uit 2015 werd geregisseerd door Robert Zemeckis en gaat over de waargebeurde stunt van Philippe Petit. Deze koorddanser liep in 1974 illegaal over een touw tussen de Twin Towers in New York - zonder een veiligheidsnet.

Stuk waaghalzerij
De acrobaat kon zijn stukje waaghalzerij navertellen en Joseph Gordon-Levitt pakte zijn rol op. Joseph leerde kijken en lopen, zoals Philippe. Ook deed de acteur speciale work outs om dat lenige lichaam te krijgen.

Daar bleef het niet bij. Al had Joseph wel vooraf te horen gekregen, dat hij niet hoefde te leren koorddansen. Toch stond de acrobaat erop dat de acteur wel wat af moest weten over koorddansen. Vervolgens kreeg Joseph privéles van Philippe.

Toch koorddansen leren
Joseph vertelde over Philippe: "Hij stond erop dat hij degene zou zijn die mij het koorddansen zou leren. Hij overtuigde mij ervan dat ik het kon. En toen ik dat zelf ook eenmaal geloofde, deed ik het ook."

Joseph kreeg 8 aaneengesloten dagen les, waarin hij naast de technieken ook leerde zijn angsten te overkomen. Uiteindelijk kon hij op 3 meter hoogte over het touw lopen en gefilmd worden. Feitelijk leerde Joseph misschien wel de meest unieke 'skill' die een acteur kon leren voor een rol.

Duizelingwekkend goed
De rest van het uitzicht werd er met de computer ingezet. Het resultaat in 3D is duizelingwekkend goed. Bioscoopgangers kwamen knap misselijk de zaal uit. En dat was precies de beleving die de regisseur voor ogen had.

Ook zijn de reviews van deze unieke film lovend. Meer staat hier bij Motion Pictures. In de onderstaande YouTube-video van ABC News wordt meer verteld.



NieuwsFilm

meest populair