Luhrmann gaat Alexander de Grote verfilmen

Regisseur Baz Luhrmann (Moulin Rouge) en producer Dino De Laurentiis gaan het leven van Alexander de Grote verfilmen in Australië, zo werd aangekondigd tijdens een persconferentie in Sydney. Het project kan alleen doorgang vinden als de regering van Australië zorgt voor de benodigde paarden. Aangezien voor deze film een compleet Grieks leger moet worden gemobiliseerd, vraagt Luhrmann om duizend paarden en vijfhonderd soldaten voor de acht weken durende opnames.

Dit soort aantallen geven een goed idee van de schaal waarop Luhrmann denkt bij deze film, waaraan hij al zo'n tien jaar werkt. Daar waar bij 'Lord Of The Rings' gebruik werd gemaakt van de nieuwst software om massascènes met paarden te creëren, lijkt het er op dat 'Alexander the Great' op de klassieke manier zal worden gemaakt en echte paarden en mensen over het scherm gaan hollen. Gehoopt wordt dat de Australische regering zal opdraaien voor de noodzakelijke rekwisieten en dat de opnames maart volgend jaar in New South Wales kunnen beginnen.

Luhrmann en De Laurentiis wilden niet de geruchten bevestigen dat Mel Gibson is gevraagd om de rol van Alexander's vader te spelen. De film is gebaseerd op een trilogie van Valerio Manfredi over de wereldveroveraar Alexander de Grote, die in 336 voor Christus de troon van Macedonië besteeg. Ook Leonardo DiCaprio en Nicole Kidman worden in verband gebracht met deze verfilming.



NieuwsFilm

meest populair