Robert Downey Jr. over zijn tijd in de gevangenis: "Op een verre planeet"

Robert Downey Jr. over zijn tijd in de gevangenis: "Op een verre planeet"

Flink verslaafd en dus een extra lange straf door een boze rechter

In de jaren 90 zat Robert Downey Jr. ruim een jaar in de gevangenis voor drugs- en wapenbezit. De acteur mag nu wel een wereldberoemde ster zijn, maar destijds was hij verslaafd aan alcohol en drugs.

Van de week besprak de 58-jarige ster verschillende onderwerpen in de podcast Armchair Expert. Een goede aanleiding hiertoe was zijn werk aan de nieuwe film Oppenheimer.

Erg gevaarlijke situatie
Hij vertelde: "Ik kreeg een extra lange straf voor mijn overtreding door een boze en overijverige rechter. De plek waar ik eerst opgesloten zat, was een verdeelstation. Het bevatte alle denkbare typen criminelen."

Hij vervolgde met: "Het was de meest gevaarlijke situatie waar ik ooit in heb gezeten. Je voelde het kwaad in de lucht hangen. Het leek een heel slechte achterbuurt met allemaal bedreigingen."

Nare en leuke herinneringen
Hij besloot zijn herinnering met: "De eerste keer dat ik in de tuin stond waar ik meer dan een jaar door zou brengen, voelde alsof ik naar een verre planeet was gestuurd. Met geen andere mogelijkheid tot terugkeer tot de planeten in de goede stand zouden staan."

Robert Downey Jr. werd in 1999 veroordeeld tot 3 jaar zitten, van welk hij 15 maanden uitzat. Meer staat hier in het artikel van People. Hieronder staat een Instagram-bericht van een ander project van de ster - met zijn gezin dat hem uit zijn verslavingen hielp.



NieuwsFilm

meest populair