'Swamp Thing' van 'Logan'-regisseur James Mangold skipt (gelukkig) het DC Extended Universe

'Swamp Thing' van 'Logan'-regisseur James Mangold skipt (gelukkig) het DC Extended Universe

James Mangold is van plan om er een heel bijzondere film van te maken die op zichzelf staat.,

Afgelopen jaar werd door DC-hoofd James Gunn aangekondigd dat er een geheel nieuw DC-filmuniversum aankomt. En een van de films die daar onderdeel van uitmaakt is Swamp Thing.

Niemand minder dan James Mangold, die we kennen van Logan en het volgende week te verschijnen Indiana Jones and the Dial of Destiny, zal de film regisseren.

Een waardig project
Een paar jaar terug zagen we het personage nog in een serie voor streamingdienst DC Universe, die ondanks goede kritieken werd geschrapt.

Mangold zou zelf al enkele jaren een film over Swamp Thing willen maken, en toen James Gunn en Peter Safran aan het hoofd van DC kwamen te staan, huurden ze de getalenteerde filmmaker dan ook direct in.



Op zijn eigen voorwaarden
Maar hoewel de film deel uitmaakt van het nieuwe DC-universum, beschouwt Mangold als een op zichzelf staand project. Hij zei er het volgende over:

"Hoewel ik snap dat DC Swamp Thing zal zien als een franchise, wil ik er een heel eenvoudige, robuuste gotische horrorfilm van maken.

Ik speel al jaren met het idee om een soort van Frankenstein-film van maken. Maar dus wel een die geldt als een film die op zichzelf staat."

Mangold liet eerder dit jaar nog weten dat hij tegelijkertijd werkt aan de scenario's voor Swamp Thing en de Star Wars-film Dawn of the Jedi, die zich 25.000 jaar vooraf aan de oorspronkelijke trilogie afspeelt.

NieuwsFilm

meest populair