Karen Gillan sprokkelde een flink bedrag bijeen met haar Marvel-films

Karen Gillan sprokkelde een flink bedrag bijeen met haar Marvel-films

Zo rijk is Karen Gillan uit 'The Guardians of the Galaxy' en 'Jumanji'

Karen Gillan is een Schotse actrice, stemactrice, model, regisseur, auteur en producer. Zij is misschien wel het meest bekend als de Marvel-held Nebula in films als Guardians of the Galaxy en Avengers.

De 35-jarige ster speelt in meer dan 60 films en series en heeft verschillende nominaties en awards mogen ontvangen. Zij heeft een geschatte nettowaarde van 10 miljoen Amerikaanse dollars. Karen Gillan is dus best wel rijk.

Hoe het begon
In 1987 is Karen Gillan geboren in Inverness, Schotland. Zij volgde als tiener acteerlessen in Edinburgh en kreeg gastrollen in series vanaf 2006. Op haar 18de werd zij ontdekt door een modellenbureau en startte zij als model.

De ster viel op met series als Doctor Who en films als Oculus, The Big Short en Guardian of the Galaxy. Daarna volgen meer films als Avengers, Jumanji en The Call of the Wild. Wat recentere films zijn Gunpowder Milkshake en Guardians of the Galaxy Vol.3.

Meer vermogen
Karen Gillan schrijft, regisseert en produceert ook films als Coward en Conventional. Ze leent haar stem aan animatiefilms als Spies in Disguise, videogames als Doctor Who en audioboeken als The Secret Garden. Ook treedt zij op in theatervoorstellingen.

Het jaarinkomen van de ster schiet vooruit. Zo kreeg zij in 2014 een salaris van 140.000 voor haar eerste vertolking van Nebula. Dat salaris groeide, net als haar rol. In 2023 wordt daarom gedacht dat zij bij elkaar 10 miljoen verdiend heeft aan haar Marvel-held. Dat is niet verkeerd!

Meer Karen
Meer over haar vermogen staat hier bij Screenrant en hier bij Celebrity Networth. In onderstaand Instagram-bericht toont zij haar merchandise met een collega.



NieuwsFilm

meest populair