Schokkend: Marvel Studios vermoordt in 'Secret Invasion' een heel bekend MCU-personage

Schokkend: Marvel Studios vermoordt in 'Secret Invasion' een heel bekend MCU-personage

S.H.I.E.L.D. is weer een bekend lid kwijt.

Gisteren startte met Secret Invasion het nieuwste hoofdstuk in het Marvel Cinematic Universe. Dit keer een duistere thriller over een oorlog die op aarde gestart wordt door de gedaante verwisselende Skrulls. LET OP: ER VOLGEN SPOILERS!

Er is eigenlijk maar één man die hen tegen kan houden en dat is Nick Fury van acteur Samuel L. Jackson. Het personage is er al sinds Iron Man uit 2008 bij en dit keer komt hij terug naar aarde om het snode plan van de Skrulls te stoppen.

Stevige start
Uiteraard wordt de eerste aflevering ingeleid met de introductie van de belangrijkste gezichten. Naast Fury zijn er ook Talos (Ben Mendelsohn), Gravik (Kingsley Ben-Adir), G'iah (Emilia Clarke), Sonya Falsworth (Olivia Colman) en Maria Hill van actrice Cobie Smulders.

En die laatste heeft een aanzienlijke rol in de eerste 55 minuten van de zesdelige serie. Toch haalt ze het einde van de eerste aflevering niet. De voormalig S.H.I.E.L.D. agent en de rechterhand van Nick Fury wordt namelijk gedood. Hill was te zien in onder meer The Avengers, Spider-Man: Far From Home en de tv-serie Agents of S.H.I.E.L.D.

Gravik
Het is een van de gruwelijke daden van Gravik, de leider van de vijandige Skrull-stam, die haar neerschiet tijdens een enorme aanslag in Rusland. Deze moet een oorlog starten met Amerika.


Of dit ook lukt zien we in de aankomende afleveringen van Secret Invasion die ongetwijfeld een link gaan leggen met The Marvels waarin Fury's maatje Captain Marvel de belangrijkste rol speelt.

NieuwsFilm

meest populair