Deze nieuwe film van de 'Ex Machina'-regisseur wordt gigantisch bruut

Deze nieuwe film van de 'Ex Machina'-regisseur wordt gigantisch bruut

Wéér een project met een dikke R-rating!

De Britse schrijver en scenarist Alex Garland, die in 2014 ook keihard doorbrak als bedreven filmregisseur met Ex Machina, is binnenkort terug met een nieuw project: Civil War.

De film is al volledig gedraaid/gemonteerd en we weten ondertussen dat Civil War een R-rating (sterke gewelddadige inhoud en bloederige/verontrustende beelden/taal) krijgt.

Thema en cast
Civil War is Garlands vierde speelfilm en zijn derde 'A24-project'. Het speelt zich af in het Amerika van de nabije toekomst en zou een aanvulling zijn op zijn film Men van vorig jaar, wat, als dat echt zo blijkt te zijn, een behoorlijk risicovolle gok zou zijn voor de studio aangezien Men zowel bij het publiek als de critici niet heel lekker liep.

Twee van de grootste rollen zijn voor Kirsten Dunst en de Braziliaanse Wagner Moura die we nog kennen van zijn internationale doorbraak als cocaïne-koning Pablo Escobar uit Narcos.

Nu op Netflix
Een aantal jaar terug maakte Garland ook de heftige, angstaanjagende, maar geweldige film Annihilation (met de eveneens fantastische Natalie Portman in de hoofdrol) die nog steeds wereldwijd op Netflix te zien is en kan fungeren als opwarmertje voor zijn nieuwe project later dit jaar.


Civil War gaat hoogstwaarschijnlijk eind dit jaar in première; wellicht op het Internationaal Filmfestival van Toronto (TIFF).

NieuwsFilm