Tom Cruise prijst zich gelukkig: "Deze stunt overleefde ik maar net"

Tom Cruise prijst zich gelukkig: "Deze stunt overleefde ik maar net"

Zelfs de ervaren waaghals moet opletten.

Tom Cruise is een echte waaghals. Ondanks het feit dat hij alweer 60 jaar oud is, doet hij nog al zijn stuntwerk zelf. Toch moet hij ook goed opletten, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Daar weet hij zelf ook alles van.

Minutenlang zijn adem onderwater inhouden, van gebouwen afspringen, aan vliegtuigen hangen, etc. Je kan het zo gek niet bedenken of Cruise heeft het al gedaan. Toch gaat het ook wel eens mis. Zo brak hij tijdens de Mission Impossible: Fallout opnames al zijn enkel tijdens een sprong, maar in het nieuwste deel liep het bijna echt rampzalig af.

Stunt
Een van de grootste stunts in het nieuwe deel, genaamd Dead Reckoning Part One, is een moment waarop Cruise op een motor de afgrond in knalt. Hierna springt hij van de motor af en opent hij zijn parachute wanneer hij langs een rotswand scheert.

Toch ging dit bijna mis. Zo zegt de acteur tijdens een recent interview: "Ik doe al jarenlang mijn eigen stunts. Ik weet hoe ik motor moet rijden, hoe het is om van een berg te vallen en skydiven is een van mijn grote passies. Dit is echter niet altijd genoeg...".

Net niet
Cruise vervolgt: "Tijdens de opnames denk je aan heel veel dingen. Ik moet natuurlijk doorgaan met acteren, maar tegelijkertijd rekening houden met de wind, waar de helikopter naartoe gaat, waar de de drones vliegen en erop letten dat ik precies doe wat ik moet doen".

"Tijdens een van de opnames ging het echter mis. Ik had mijn parachute de verkeerde kant opgedraaid, dus toen ik deze opentrok, trok deze me naar de berg toe in plaats van weg ervan. Dit had helemaal verkeerd kunnen aflopen..."



NieuwsFilm

meest populair