Netflix komt met onheilspellende misdaadfilm over waargebeurde moordzaak

Netflix komt met onheilspellende misdaadfilm over waargebeurde moordzaak

Dit misdaaddrama kijk je binnenkort op de streamingdienst.

Netflix pakt binnenkort weer uit met een interessante film: Georgetown. In dit regiedebuut van de Oostenrijks acteur Christoph Waltz (No Time to Die) - een misdaaddrama - trouwt een machtsbeluste man met een rijke vrouw om omhoog te kunnen klimmen op de sociale ladder.

Georgetown speelt zich af in de hoge sociale kringen van Washington en draait om de rijke Elsa Brecht (Vanessa Redgrave) die trouwt met de jongere Ulrich Mott (Waltz).

Vreemde vogel
Heel vreemd, vindt haar omgeving. Mott heeft namelijk nogal een dubieus verleden. Wanneer Brecht overlijdt, wordt Mott al snel verdacht van moord.

De film is - het zij losjes - gebaseerd op een waargebeurde zaak: de moord op de bekende socialite Viola Herms Drath.

Recensies
Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, heeft Georgetown een prima score van 63 procent - met een gemiddelde beoordeling van een 6.3. Niet verkeerd voor een regiedebuut.

Hoewel het script niet altijd even sterk zou zijn, zijn de critici over het algemeen wel lovend over het acteerwerk. Zeker Waltz zou indruk maken. Een prima film voor een vrije zaterdagavond dus.



Kijken
Netflix heeft aangekondigd dat Georgetown volgende maand naar zijn platform komt. Vanaf vrijdag 14 juli kijk je dit misdaaddrama op de streamingdienst.

Een melding ontvangen op deze dag zodat je hem niet mist? Dat kun je eventueel hier regelen.

NieuwsFilm

meest populair