Regisseur keert Disney's 'Frozen 3' de rug toe: "nieuw hoofdstuk"

Regisseur keert Disney's 'Frozen 3' de rug toe: "nieuw hoofdstuk"

Originele regisseur Jennifer Lee niet terug voor derde deel.

De eerste Frozen-film was in 2013 een monsterhit voor Disney. De animatiefilm haalde niet alleen bijna $1,3 miljard op, maar is ook via de merchandise een enorme hit.

Het vervolg verscheen in 2019 en was met een opbrengst van bijna $1,5 miljard nog succesvoller. Een derde deel is al aangekondigd, maar voor dat deel keert regisseur Jennifer Lee niet terug.

Frozen 3
"Ik kan niet zeggen hoe het ervoor staat met Frozen 3. Al onze verhalen worden aangestuurd door de talenten van de studio. Waar we naartoe gaan met Frozen komt niet van mij," zei Lee in gesprek met The Wrap.

"Het komt van een ongelooflijk persoon. Dat is een nieuw hoofdstuk, ik heb het nog aan niemand verteld. En ik ben er door weggeblazen en ik heb het gewoon naar mijn zin met dat team," is de kritische aanvulling van de regisseur.

Andere rol
Lee is bij Walt Disney Animation Studios nu de 'chief creative officer'. Dit jaar zien we van haar de Disney-animatiefilm Wish die ze mede schreef. De regie ligt in handen van Frozen co-regisseur Chris Buck en zijn nieuwe partner Fawn Veerasunthorn.


Frozen 3 moet in 2025 in de wereldwijde bioscopen verschijnen. Wish staat gepland voor 22 november dit jaar.

NieuwsFilm

meest populair